https://www.facebook.com/maiserygaard/Shit…min datter vil være youtuber ! – Maise Rygaard – Maise Rygaard
Forkælet møgunge - Maise Rygaard

Shit…min datter vil være youtuber ! – Maise Rygaard

6ec09212-75f0-4550-b38c-a243a01ef8c1

Det vare ikke så længe, før der er endnu en fødselsdag at fejre i familien. Vi har handlet ind til temafest og kom så til snakken om hvad barnet mon ønske sig. “Mor jeg har kun et’ brændende ønske … Jeg ønsker mig min egen youtube kanal” !!! Whattttttt…. Du bliver 8 år lille dame og vil være influenser ???

Jeg forestiller mig at mindre børn har en meget abstrakt forestilling om hvad internettet er som fænomen ?

Guldtuben på tv gjorde indtryk og ja den søde Julie Sofia laver hyggelige videoer og danser enormt godt på tv fredag aften. Jeg er enig og kan godt forstår den underholdning de unge youtubere bidrager med. Dog fik  jeg fik det en smule ambivalent med det ønske, og lad mig med det samme slå fast at selv om hun har en iPhone og en iPad så får hun bestment ikke sin egen youtube kanal i 8 års fødselsdagsgave.

Med en mor som blogger har hun helt sikkert en anderledes tilgang til de sociale medier og det at have et “åbent online liv”. Hun har i en tidlig alder selv oplevet div. bloggerevents i børnehøjde og forbinder der med sjov/fest. Hun elsker at deltage på mine insta videoer og er altid på beatet med forslag til hvad jeg kan skrive om på bloggen.

Mens hun sover sødt lige nu ved hun ikke at jeg sidder på 10. timer i dag foran en computer, fordi min arbejdsdag forstætter om aftenen med bloggen. Hun kender ikke mit tidsforbrug og hvor svært det er at skabe indehold der giver mening ( bare engang i mellem 😉 )

Som forældre har vi ansvar for alt, også at vores børn kommer godt afsted i deres skoleliv, at de kommer godt i gang med en forståelse for sociale relationer/motion og vi har så sandelig også ansvaret for deres liv på de sociale medier.

Hvornår mener du et barn i din optik klar/moden til at begå sig på de forskellelige online  platforme ? Snapchat, instragram, facebook, youtube…Hvilke forholdsregler ? Tanker ? Samtaler har du gjort dig med dit barn ?

Vi hoppede hurtigt på youtube hvor jeg kunne fremvise en tekst om man skal være 13 år for at have sin egen youtube kanal. At der er masser derude der er langt yngre, behøver hun slet ikke at vide noget om endnu. Så har jeg købt mig noget tid på hendes vegne til at hoppe i trampolinen, have legeaftaler, tegne, lave mad og være barn.

Her til aften lavede hun en video med sin iPad hvor hun i 6 minutter filmede sig selv og sin søster mens de lavede en “youtube video” der tidligst bliver vist til deres konfirmation for familien. De havde en fest med en challenge hvor de spiste chokolade med kyllingepølser, chokolade med tomat og chokolade med remulade på. Vi skreg af grin da vi så den sammen og hun gik lykkelig i seng.

 

Livet er nu, livet er her. Oplevelsen blev ikke mindre sjov eller lykkelig af at blive hjemme hos os selv.

No rush baby girl <3 Leg så længe du kan !

Maise

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forkælet møgunge - Maise Rygaard