https://www.facebook.com/maiserygaard/“Mens vi lever” – Maise Rygaard – Maise Rygaard
Om at rejse HELT alene med børn - Maise Rygaard

“Mens vi lever” – Maise Rygaard

@sponsoreret

3e64d76a-0b0c-468a-b444-e5943bc37d2c

 

Tørrer øjnene for 20′ gang !

Stille løber de salte tåre ned af kinderne, skæver forsigtigt til min mor der sidder i mørket ved siden af. Hun er også helt og aldeles berørt, pudset næsen flere gange undervejs. Venindeparret der sidder på den anden siden af mig, talte meget og hektisk før filmen startede, nu er de lammende stille. Hele salen virker ramt.

Lyset tændes stille og ind kommer skaberne fra filmen, de 3 danske brødre “Avaz” med oprindelse fra iran, med sig har de filmens to hovedpersoner Sebastian Jessen og Julie Christiansen. Der klappes længe, hænderne bliver stille varme og begejstringen i klapsalven ændre min tilstand til en smule mere udholdelig. Vi havde mulighed for at stille spørgsmål Q & A og der var her vi nok var mange der blev benfejet det sidste stykke af brødrenes oprigtighed og store indsigt i det menneskelige følelsesregister.

De sidste 1,5 time havde jeg opholdt mig til forpremiere i Empire bio på filmen ” Mens vi lever”.  Havde set traileren og læst presseteksten inden og var godt klar over der ventede os noget godt, med navne som Nicolas Bro, Charlotte Munck, Sebastian Jessen og Julie Christiansen, der alle leverede formidable præstationer. Særligt Julie Christensen var fuldkommen fortryllende.

De første 42 minutter viste ingen i salen hvordan filmen hang sammen, overdrevet fed måde at skrive en historie på. En historie der tager udgangspunkt i en sand historie, resten er opbygget op omkring en rædselsfuld ulykke.

Jeg kunne godt skrive en hel masse om handlingen, men det ville absolut være ødelæggende for den stærke oplevelse det er i biografen.

Det er ikke hver dag man møder voksne mænd (som skaberne bag filmen Mehdi Avaz, Milad og Misam) med en følsomhed så dyb samt forståelse for smerte, kærlighed og tilgivelse. Mindes ikke mindes at have set noget lignende i en film tidligere?!

“Mens vi lever” er spækket med store danske navne og trods et virkelig skrabet filmbudget på 2 millioner, har alle arbejdet for minimum tariff. Det fortæller også om troen på projektet.

Da min mor og jeg kørte hjem den aften i bilen, var det nogle HELT andre emner vi talte om end på vejen derind. Jeg er himmelsk henrykt over den påvirkning det lykkes os at modtage gennem en spillefilm,  det output jeg fik med hjem kom dem jeg elsker tilgode vil jeg sige. Filmen understøtter hele mit livs mantra ” Et’ liv”. Ingen kender dagen i morgen, lev og elsk med alt hvad du har mens vi er her. Smerte, tab og ulykke undgår de færreste og er noget, om vi vil det eller ej, må forholde os til – trods det kan være enormt tabubelagt ikke at være rose’-lykkelig konstant.

Jeg er ikke betalt for at skrive dette indlæg,  men var inviteret i biografen ganske gratis pga. mit virke som blogger. Derfor markere jeg indlægget som sponsoreret.

Den VARMESTE anbefaling af filmen ” Mens vi lever”. Der er premiere den. 26 oktober i 90 biografer landet over.

Følg evt. med på filmens facebookside HER

19a433b7-b119-4585-905c-d18418515d28

91985726-1b36-47b2-8251-7ae082680ecc

b2d3da16-f8ba-4325-86f8-4767631949a1

595d8adb-5620-4bd9-b54d-01f02b3a2273

 

Tak fordi du læste med 🙂

51e44abb-561c-46cb-b9c5-4cc55cb0945e

(Outfit: bukser Mango, sneakers fra Ellos, top H & M, jakke Object).

Maise

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at rejse HELT alene med børn - Maise Rygaard