https://www.facebook.com/maiserygaard/Styrk dit barn i skolen – Maise Rygaard
Confetti på livet - Reception hos Panduro

Styrk dit barn i skolen

Står du lige og kunne bruge et godt tip, til hvordan du kunne få dit barn til at læse mere ? eller få styr på de tabeller ? så kan det være du kan bruge vores små julelege som inspiration.

Det skal lige siges, at det ikke er lektier vi gør det allermest i hjemme hos os. Børnene når oftes de ting de skal i deres skoletid. Passer mig fabelagtigt, at der netop så er plads i deres fritid til legeaftaler, sport og spontanitet.

Jeg er ikke mor til 2 højt begavede “mensabørn”, men to helt almindelige kvikke piger der begge er glade for at gå i skole. For at blive god  og endnu bedre til matematik f.eks er det et must at kunne tabellerne. Kan du dem er du et rigtig fint stykke.

 

Tabeller er udenomslære – Du har lært din første  i havet eller svømmehallen hvor 10 tabellen igen og igen fik os i vandet på 100. Helt så morsomt er det så ikke med alle de andre tabeller, så vi har fundet på en kasteleg med en stor squizzy ( yndlingslegetøjet), en boldt eller en bamse kunne også bruges. Og så er det ellers bare at starte med tabellerne, for hver gang bolden sendes afsted siges det næste tal i rækken. 4, 8, 12, 16… og på den måde byttes der. Tabelkast er sjovt og de mange gentagelser sætter sig fast.

Vi kan også lave hinkeruder med “tabeltal” der siges højt når foden placeres på det næste rigtige tal.

Det var matematikken, som er det mest udfordrende hjemme hos os.

Skolen anbefaler at læse 15 minutter højt hver dag, og da vi har tævet alle mine yndlingsbøger fra 70’erne igennem, så alle kan dem sidelænds med lukkede øjne – sovende, var glæden derfor stor da jeg blev introduceret til en ny læse app til børn Maneno, som betegnes som Danmarks sjoveste læseapp, da Maneno er læsning og leg i et’.

Der ligger over 2000  bøger på app’en og I kan sammen hurtigt finde barnets læseniveau, så der kan vælges bøger der matcher hvor dit barn befinder sig henne. Tilmed er der et sjovt ur der tæller ned, så det er tydeligt når barnet har nået sit daglige mål med de 15 minutters læsning. Du kan følge det hele på din forældre app, så I kan glædes over fremskridtene sammen. Det er vitterligt en sjov måde at komme rundt om en “sur pligt”.

Det fede er at du som ny bruger få gratis adgang i 14 dage. Der er ingen binding og du kan framelde dig igen når som helst. Se meget mere om Maneno på følgende link HER

Vi har benyttet os af Maneno de sidste 6 uger og pigerne elsker den og synes det er så hyggeligt at læse højt for mig imellem de mange spændende nye bøger.

Appen henvender sig til børn mellem 6-12 år.

Links til Maneno er affiliate link.

Tak fordi du læste med 🙂

Maise

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Confetti på livet - Reception hos Panduro