https://www.facebook.com/maiserygaard/Dobbelt diskusprolaps- og helt smertefri – Maise Rygaard
Verdens nemmeste og festligste boller

Dobbelt diskusprolaps- og helt smertefri

Hold nu kæft et helvede ….

Dem der følger med i mit liv, ved nok at jeg har bøvlet helt vanvittigt med smerter i min nakke.

 

Historien:

Hele 2018 har jeg gået til massivt meget massage, og kiropraktor pga. gener i min nakke. Min massør blev ved at sige jeg skulle få scannet min nakke og min situation ikke var som den skulle være. Min læge slog min udtalte bekymring væk, igen og igen, afbrød mig tilmed, og rettede mig når vi talte sammen med sætningen ” ja du har HOLD i nakken !!!”. Så gav han mig akupunktur nogle gange – og mine smerter forsatte. Dette gentog sig mere end 3 gange.

For ca. 1 måned siden lå jeg i min seng og var vågnet tidligt, skulle blot rykke hovedpuden og så kom der det VILDESTE smæld fra nakken og som et lyn gik det i min højre arm med uforklaring pinefulde smerte og 100 % sovende fingre. Jeg røg ud af sengen, græd og forsøgte ikke at besvime, mens jeg vandrede rundt i stuen som et såret aggressivt dyr. Jeg kunne slet ikke være nogen steder. I min seng lå der 3 børn og snork sov og klokken var 06 om morgenen, de skulle op i skole og jeg på job.

WHAT to do ! Ringede til mine forældre der bor 10 km fra mig, de kom med det samme. Ringede til Mr. snack som også tog den lange vej fra Nord til Dragør. Ringede til 1813. Lægen jeg fik fat i, sagde jeg skulle ringe til min egen læge ? What  ! jeg var ved at gå i gulvet… ved ikke hvordan jeg overlevede de følgende 1,5 time indtil min mor og kæreste ankom.

Børnene græd og blev så bange fordi de kunne se hvor ondt jeg havde. Min læge havde “naturligvis” ferie, og på teleforesvanen er det et stort rod omkring hvem han forsøgte at henvise til. Jeg blev mere og mere desperat, mens jeg i telefonen forsøgte at forklare en lægesekretær, der ikke ville hjælpe mig,  situationen.  Jeg hylede  så meget at jeg nu forstår, at hun måske ikke har forstået hvad jeg sagde til hende.

Til sidst lykkes det at få læge nummer 3 til at lave en akut indlæggelse til mig – og afsted røg vi. Kunne ikke sidde i bilen pga. smerter, husker den tur langt værre end turene til hospitalet med veer.

FUCKKKKKK…. Amager hospital rykkede dog lyn hurtigt (STOR ros til dem ) og forsøge at smertedække mig så godt de kunne. Meldingen var mistanke om diskusprolaps i nakken og jeg blev sendt hjem igen,  på så mange piller at jeg sov det følgende døgn non stop. Min egen læge skulle henvise til videre forløb fik jeg besked på ? Jamen altså min egen læge var der jo ikke !!! og ingen af dem han henviste til på sin telefonsvare mente de havde hans patienter i den gældende periode. Press!

Fik dog med kamp og overtalelse en henvisning til MR scanning og brugte min sundheds forsikring som tog fat på minuttet. PFA – stor ros til dem også. Fik henvisning til osteopiat, for at komme i sving med noget hjælp asap. De første 7 ostopiater  jeg ringede til, kunne se mig i næste uge engang, jeg ringede altså  liggende på gulvet på mit kontor og skulle se nogle NU.

Mr. Snack trak i tråde og vupti startede jeg i behandling. Første gang jeg mødte op hos CPH Osteopati hos Rene’ Blichfeldt Andersen, var det med 5 snorksovende fingre og frygtelig ondt i hele højre side af nakke. ryg og arm.  For hver gang jeg har set Rene’, har jeg fået en frisk finger med hjem og færre og færre smerter. Ikke mindre end genialt !

MR Scanningen viste, jeg har en stor prolaps med sikker påvirkning af mine nerver, og en mindre prolaps med mulig påvirkning af mine nerver. Så ja det lyder jo ikke så “sports friskt” kan man sige.

Neurologen kiggede på mig med tunge øjne  og sagde ” jeg kan slet ikke forstå du kan stå oprejst, du må være så træt af al den medicin ?” Træt ? Jeg var ikke træt jeg havde fuck… ond og smerter gør mig på ingenmåde træt. ” Hvordan synes du så de forskellige piller virker ??” Og det kunne jeg ikke svare, på da jeg kastede håndfulde ned og forsat havde ondt.

Sad senere samme aften i mine forældes stue, ret fortvivlet. Hvad skulle der ske med mit liv ? Kunne jeg nogensiden få mit gamle liv tilbage ? Ville jeg kunne hoppe i trampolin ? Løfte mine piger ? Hvad kunne jeg selv gøre ? Havde fået nyt rulletastatur, ny madras, ny pude og brugte stort set ikke min højre arm.

Mine forældre, min chef og ja alle omkring mig var virkelig bekymret. Jeg kiggede op i himmelen og sagde til min far ” hvis bare jeg kunne få 1 døgns pause i mine smerter – bare 1 døgn” og så besluttede jeg mig for at slippe AL medicin fra det ene minut til det andet, så jeg kunne mærke mig selv tydeligere og finde ud af hvad der virkede.

Nu siger jeg bestemt ikke at det var universets kraft der gjorde noget, for spirituel er jeg absolut ikke. Men er gået fra 98% smerte til 0%. Er det ikke FOR SINDSYGT ??? Jeg tør næste ikke tro at jeg kan rende rundt med en nakke i VIRKELIG dårlig stand og være smertefri efter kun 30 dage og 5 behandlinger hos CPH Ostepati.

Så en ryg kirurg, som sagde han aldrig ville overveje en operation, når det er gået så hurtigt fremad, og jeg allerede var medicinfri efter kun 21 dage som begyndende junkie. Et par dage efter viste DR2 en rystrende udsendelse om morfin medicin, hvor farligt vanedannende det er. Det kan ødelægge folks liv fuldkommen. Er du vimmer jeg er glad for jeg så det program som clean.

Hvordan fremtiden tegner ved jeg ikke, men jeg ved at som det er lige nu har jeg det rigtig godt. Har små 5 % føleforstyrrelser tilbage i to fingrespidser, og det kan jeg bestemt godt leve med, hvis det skulle være.

Ingen tvivl om mine nerver er faldet til ro og Rene med sine dybe manipulationer har frigivet plads i min nakke. Det har virket på rekordfart og jeg er rørt af taknemmelighed.

Jeg synes nok det har været hårdt at fylde 40 år med så mange smerter i hele 2018. Nu er der blot tilbage at træne nakke og ryg og ellers få skiftet læge i en rasende fart. “Hold i nakken ” min bare rø… !

Tak fordi du læste med 🙂

Indlægget er på ingenmåde sponsoret. Dog vil jeg vældig gerne fortælle hvem der har hjulpet mig 🙂

 

Maise

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens nemmeste og festligste boller