https://www.facebook.com/maiserygaard/L for Lykke – Maise Rygaard
Hvad skal barnet hedde ?

L for Lykke

Det er kun få uger siden jeg tilfældigt mødte en gammel kæreste i forbindelse med mit job. Altså en virkelig gammel flamme, fra den tid hvor jeg stod i lære i Levis’s Store på strøget.

Mødet var på sin vis ganske hyggeligt trods jeg fik skudt nogle meget konfronterende spørgsmål i hovedet. Sådan lidt vurderende var han, målte mig tydeligvis og var nysgerrig på svar. Ud af en samtale på måske 10 minutter blive jeg spurgt om jeg var rig ? Om jeg bor det rigtige sted ? Og om jeg er lykkelig ? Det første spørgsmål var helt nemt at svare på for det er nej 😄 det næste var også nemt for det er ja… og så det sidste spørgsmål om jeg er lykkelig  ??? synes jeg simpelthen var så underligt at fyre ind i en hurtigt samtale fordi det er alt for stort et spørgsmål til at svare ja eller nej til.

Jeg var ikke særlig lykkelig lige den dag,  så havde mest lyst til at svare nej, omvendt ville det jo heller ikke være et fuldt billede af mit liv da jeg er lykkelig .. bare ikke hver dag.

Det næste var at jeg simpelthen ikke føler for at dele dens slags info som et paratviden spørgsmål hvor jeg kan svare ja eller nej fordi ingen af os reelt set havde tid til at stå og sludre . Synes det var overfladisk og svarede derfor afvigende.

Alligevel satte det noget i gang med betragtningen om at være lykkelig ?! Hvad tænkte jeg egentlig om det ??? Lykke er for mig øjeblikke og glimt af noget der er ekstremt rart. Men jo også et valg om at opdage lykken og dyrke den tydeligt, når den er tilstede.

Da jeg læste psykolog på aftenskole kunne jeg nemt relatere til Freud’s filosofi om lykke er lig med nydelse “ mest mulig nydelse og mindst mulig smerte “. Det går fint i tråd med mit mantra om et’ liv, om at vælge det glade, nydelsen/ det lækre, træffe de beslutninger der føles mest rigtige for at få mest muligt happy times ud af livet.

Igår aftes “ talte “ jeg med mine Instagram følgere om kærlighed og lykke på min story og de svarede som altid velvilligt på mine mange spørgsmål ❤

Posted nogle billeder med Jacob og delte min begejstring for ham, hver gang det bliver meget kærligt på storyen føler jeg ofte en form for skam ved at poste min glæde. Tanker som “ bare jeg ikke træder nogle over tæerne “ “ bare folk ikke får kvalme over det “ “ er det for meget “ osv. Spurgte faktisk følgerne om det kunne blive for meget og i skrivende stund svare 88 % nej ❤ Og det er jeg glad for. Hvad kan også være galt med at dele sin lykke når den er der ??

I kan selv se resten af svarene på Instagram i storyen hvor der svares på om man føler livet indeholder nok lykkelige øjeblikke og om penge har en indflydelse på folks generelle oplevelser af at være lykkelige. Det er vældig i interessant.

Bloggen er jo skabt for at dele glæde, men også sårbarhed så her kommer min top 5 over hvad der gør mig lykkelig og hvad der bestemt ikke gør.

 

Jeg føler mig mest lykkelig …

  1. Ved samtale  med et’ andet voksent menneske, hvor begge giver noget af sig selv. Det kan være deling af sårbarhed, bekymring, drømme eller glæde. Den tætte kontakt til et’ menneske udløser min lykkefølelse
  2. Når jeg får grineflip med mine børn, eller vi er helt fysisk tæt. Deres glæde/grin eller ro udløser lykkefølelse.
  3. Når noget vigtigt lykkes på arbejdet og jeg har et bevis på mine evner.
  4. Før, under og efter sex – den komplette opmærksomhed man giver og modtager et andet menneske. Det er et af de eneste tidspunkter jeg med sikkerhed ikke tænker på andet og kan forblive i nuet længe. Nærmeste meditativ. Dette gælder naturligvis kun sex hvor der er kærlighed tilstede. 
  5. Når jeg føler mig slank, sund og stærk.

 

 

Jeg føler ingen lykke når…

  1. Jeg mister ressourcer og bliver kortluntet, fraværende og irriteret  ( feks pga. træthed )
  2.  Når jeg savner nærhed med et’ menneske og ikke kan få det lige nu, af forskellige årsager. 
  3.  Når jeg møder min største angst “ frygten for at miste “ ( at blive forladt, valgt fra, løjet for , blive syg eller andre bliver syge ). Er godt traumatiseret på det her område – desværre. 
  4.  Når jeg har tømt min konto 1 uge før lønningsdag
  5. Når jeg siger ja til for meget og ikke glæder mig til de opgaver/aftaler/ oplevelser der venter på mig.

 

Lykke er individuelt ?! Måske disse ord får sat noget i gang hos dig og du opdager endnu tydeligere hvad lykken er hjemme i dig.

Tak for du læste med hele vejen.

 

Maise

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad skal barnet hedde ?