https://www.facebook.com/maiserygaard/Aktier og investeringer – for nybegyndere – Maise Rygaard
Nye bryn - Microblading

Aktier og investeringer – for nybegyndere

Indlægget indeholder reklamelink

Hej venner

Det er så vild en milepæl for mig at skrive dette indlæg om økonomi og investeringer.

Den seneste tid på min insta-story, har jeg talt en del om min nyeste interesse indefor aktiehandel, som jeg er helt og aldeles grøn indenfor. Jeg vil gerne dele min vej ind og hvad der inspirer mig til at dygtiggøre mig på dette felt.

Den åbenlyse manglede evne

Mest tydeligt var mine manglede evner nok da jeg holdt møde med min bankdame og hun talte investeringer rettet mod børnenes børneopsparing, sad og følte mig som et barn på 6 år. Jeg forstår simpelten igenting og det interesserede mig heller ikke på daværende tidspunkt. Gik fra mødet og tænkte at jeg måtte tage stilling på det senere tidspunkt. Kender I det ? Tanken om det ikke er relevant lige nu og nogle andre nok redder mig før eller siden når det handler om økonomi.

Ansvaret er mit – der kommer ingen og redder mig

Det sidste år har jeg haft nogle alvorlige ændringer i min økonomi, ikke hvad angår min faste løn men andre og udefra kommende omstændigheder. For et år siden var det muligt at bo i et dejligt hus, i et godt område tæt på havet, uden spekulationer. Sådan er verden ikke længere og det må jeg tage ansvar for. Derved ændrede mit syn på økonomi helt naturligt, jeg blev nød til at forholde mig til mine fremtidige muligheder, og vigtigst af alt pigernes ve og vel.

Så langt så godt

Ud over at regne budgetter frem og tilbage som en gal, gennemgå hele mine økonomi fra a til å, se på hvor jeg kan spare og ændre både forsikringer og praktiske omkostninger så har jeg også overvejet at fraflytte mit hus og finde en billigere boligløsning. Det jeg opdagede i den søgning er at det er HELT umuligt at finde noget med en besparelse der er en fraflytning værd.

Om at arbejde time for time

For et par uger siden var jeg i selskab med nogle inspirereden mennesker i et sommerhus, vi sad i solen, drak vin og talte om livet, om passion, mål og livsdrømme. Den ene kvinde i selskabet udfordrede på Bob Proctor’s verdensbillede og teorier og i talesatte at hvis drømmen er en stærk økonomi med mange muligheder, ( altså flere muligheder end hverdag og en tur på ferie en gang eller to om året ) så må man beslutte sig for at studere sine muligheder for at lære om penge og finanser. Som hun sagde var det godt og sikkert at arbejde time for time, som jeg gør med mit eventjob jeg elsker over alt i denne verden, MEN der skal mere til at blive velhavende – og det er et mål jeg sat mig. Jeg  vil være i en position hvor jeg kan hjælpe mine børn ind på boligmarked når den tid kommer, jeg vil give dem den konfirmation de ønsker sig, jeg vil kunne have langt større frihed end nu. Jeg vil have deres ryg i alt, også økonomisk og også når de bliver voksne. Der skal være en sikker havn, også økonomisk.

Hvad skal jeg gøre ?

Min første tanke var at genoptage min webshop som faktisk gik rigtig godt. Problemet med den var, at jeg ikke havde tiden til det, så det skulle være noget det mere passer sig selv og ikke er så vedligholdeskrævende, nu jeg har et fuldtidsjob jeg agter at beholde mange år endnu.

AKTIER

AKTIER…. hvorfor havde jeg ikke tænkt på det noget før ? Ved min familie har styr på den slags og sikre sig bedst muligt i livet ved at lade deres formue vokse via investeringer. Det er måske ikke fordi 10.000 bliver til 7 millioner men du kan få dine penge til at vokse, hvis du er vågen og aktiv.

Netværk & Female Invest 

Delte i første omgang delte jeg mine tanker med Jacob, som var game og vil med på rejsen. Herefter delte jeg det med mine kollegaer i et zoommøde, efter samtalen sender en af mine kollegaer et link til ” FEMALE INVEST” som er det skønneste forum at blive inspireret dygtiggøre sig og forstå alt fra fagtermer til skattereglerne. Her kan du opbygge viden i dit eget tempo, deltage i events f.eks webinare  ( & fredagsbobler …WHATS NOT TO LOVE ). Jeg har tilmeldt mig en Q&A søndag aften for at hente endnu mere information. Tilmed har jeg muligheden for at tilbyde dig 50 % rabat på årsabonnement, som i forvejen ikke er dyrt – se mere på følgende link HER hvor rabatten ligger. Hos femaleinvest har jeg fået al min basic viden og det gjorde mig klar til at tage et 1:1 investerings møde med min onkel, der har arbejdet i 25 år som head of trading hos en af landets største banker. Han ved så meget at det er til at besvime over….

Nordnet

Så jeg har oprettet en gratis account hos Nordnet. Største online børsmægler ( handels platform ) i Norden. Gennem Female Invest kan du blive bonuskunde hos Nordnet og spare 25 % på aktiehandler. Hos Nordnet kan du handle aktier, fonde og investeringsforeninger, det fungere nemt og er ret så overskueligt. Et rigtig godt sted at starte.

Link til de 2 omtalte platforme

Nordnet.dk

Femaleinvest ( linket indeholder rabatkoden til medlemskabet, der gælder til og med 18 maj 2020 )

Anbefalinger fra et føl

Alt med aktiehandel vil jeg ikke kloge mig for meget på da jeg er sprit ny, dog ved jeg du skal bruge tid på at sætte dig ind i sagerne, læse finans nyheder og finde de virksomheder du tror på fremadrettet. På Nordnet kan man se hvordan de enkelte børsnoterede virksomheder klare sig nu og de sidste 3-5 år. Som jeg har forstået det, skal man gøre lidt op med sig selv hvor ens interesser ligger henne ? Hvad tror man på vil gå godt i fremtiden ?  Er det medicin, transport, guld, luftfart, detail, forskring, vindmøller, mode, olie, kaffe .. Er det Novo Nordisk, Coca Cola, Danske Bank og alle de virksomheder vi kender ? Eller er det nogle af de mange man aldrig har hørt om med vækst og potentiale for fremtiden ? Gå på opdagelse, vær nysgerrig, lyt til podcast fra måske Millionærklubben, finde facebook grupper med samme interesser osv.

Hvor meget skal du investere ?

Om du bruger 500 kr eller 50.000 på din første investering er et valg du skal træffe, dog skal du ( ligesom med casino ) have råd til at miste pengene igen. Intet er sikkert da ingen kender fremtiden. Trump kan sige noget i eftermiddag der ændre marked på et splitsekundt. Coronakrisen kan betyde skidt og nogle virksomheder og rigtig godt for andre… det er usikkert – men spændende.

Mit håb er

Håber du vil tjene kassen og hygge dig maximalt, i mens du øver dig. En ting er sikkert – du bliver 100 % rigere på erfaringer.

Billede lånt hos Female Invest

 

Bedste hilsner Maise

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye bryn - Microblading