https://www.facebook.com/maiserygaard/Elevatorvægt – Maise Rygaard – Maise Rygaard
Mændene på min topliste - Maise Rygaard

Elevatorvægt – Maise Rygaard

943be7cd-2ae2-4fc8-9f45-2450636b0c38Det er bare et tilbagevendende problem og lige i denne her uge er jeg så svine træt af mig selv.

Hvad er der sker siden det er så svært og umuligt at holde en nogenlunde balance med kost og sundhed ? Med dette indlæg søger jeg ikke kostplaner eller kostråd eller “luk munden ret røven” optimisme. Nej jeg vil simpelthen finde ud af snart hvad det handler om. Hvorfor  jeg overspiser og stille og roligt for mere og flere røde mærker på min mave fra mine bukser.

Der er så uhyggelig mange bud på hvorfor ” du keder dig” ” du flygter fra noget” ” det er et mønster du ikke kan bryde” “ måske er det ikke vigtigt nok “.

Jeg magter simpelthen ikke være begrænset i mit liv at føle mig som en svedig rullepølse. Pludselig er 50 % af mit tøj for småt og hver morgen får jeg stress over hvad der kan skjule min mave der falder ud over buksekanten og siderne der gør det samme. Følelsen af at være oppustet all round, også på lænden ! Det passer ikke sammen i mit hoved med hvordan jeg gerne vil se ud. I august var jeg på Nupo 1 uge og det gik så godt, smed 3,5 kg og følte mig som en playboy model. Så sker der det at min hjerne tænker ” nå det var nemt, kroppen reagere som den skal, så er alt jo godt ” så dropper jeg Nupo og æder videre. What the fuck !!!

Nu sidder du måske og tænker at jeg ikke er overvægtig eller fed, og det er også helt rigtigt. Med mine 1,75 cm kan jeg svinge ret meget i vægt uden det er særligt synligt for andre. Men jeg kan se det og ikke mindst føle det. Så hvorfor er det at jeg ikke bare spiser fuldkommen fornuftigt og med omtanke ? Det er hele tiden som om det er alt eller intet.

Er jeg ked af noget eller flygter jeg  fra noget ? Nej det synes jeg  ikke. Hvis det ligger noget psykisk, så er det så langt inde at jeg ikke selv kan gætte på hvad det kunne være? Lever et priviligeret liv, med smukke glade børn om mine ben, et FEDT job, et skønt hus, en osende lækker kæreste der passer så godt på mig, en sød familie, et godt helbred og en fornuftig økonomi. Men jeg ikke kan finde ud at passe på mig selv med kost og et sundere liv, og det irretere mig grænseløst at føle mig som et overspisende svin.

På arbejdet har de vænnet sig til at jeg sagtens kan spise 5-6 romkugler og ALTID går 2 gange i buffen, og nej jeg keder mig bestemt ikke hverken på job eller når jeg har fri. Føler ikke der spises på grund af tomhed eller kedsomhed. Føler mig mere som en grådig satan og sådan en har jeg ikke lyst til at være.

Jeg VED med 100 % sikkerhed at jeg ikke er den eneste der kunne ønske mig et liv mere mere balance på sundhed. Hvad tænker i andre om at passe på jer selv ? Overspiser I ? Ser I ud som I ønsker ?

Sidste mulighed er jo bare at slippe tøjlerne, æde og acceptere at str. 36 er kørt – MEN det kommer ikke til at ske. Jeg søger efter lidt sparring som I nok fornemmer ….

Maise

5 kommentarer

 • Mette

  Jeg er har også elevator vægt ,Big time og desværre kommer den meget ofte til at ligge i den røde zone … den det hedder overvægtig. En gang var jeg slank… det var den gang jeg var 20 år yngre , er 51 år nu , men siden da har jeg konstant svingede op og ned…. strammet op – slappet af…. = tabt mig – taget på …… og hvad er det så der går galt…. for det første er min forbrænding faldet pga alder ,men det er min appetit ikke…, jeg er glad og nysgerrig på mad, elsker slik og chokolade … og at hygge mig med det Big Time, for mig er det livs kvalitet……. og jeg er “desværre” ikke kræsen….. når jeg har skal have gæster tænker jeg i mad og hvordan jeg kan glæde dem med noget lækkert og når jeg skal have en hyggeaften i sofaen tænker jeg på guf der skal glæde og hygge med mig.. og nej det er ikke kun for at dulme….. det er fordi jeg kan lide det…… det er fordi jeg glædes ved at berige mine sanser jeg glædes ved at smage/spise/dufte…dejlige dufte af parfumer, kaffe, mad og når jeg er ked af det prøver jeg at trøste mig selv ved at berige de samme sanser. Med noget det gør mig glad…….. så for at gøre en lang historie kort så tror jeg det handler om at glæden ved at berige ovennævnte sanser er steget med alderen – forbrændingen er desværre faldet markant ….. og det kræver mere end almindelig vilje styrke at sige Nej Tak når muligheden byder sig …..for det er næsten som at sige nej tak til en stor del af livet….til livskvalitet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maise Rygaard

   Tak for dit svar Mette. Dejligt tankevækkende!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Maise.
  Samme tanker har været hos mig i et stykke tid, og jeg har en (lommepsykologisk 😉 ) teori. Jeg har også lige lavet et blogindlæg om det, men sakser essensen ind her:
  I mit professionelle liv er jeg en slags projektleder. Jeg koordinerer og planlægger og trives allebedst når jeg kan styre kaos på rette vej . Fikse ting. Sådan er det også lidt herhjemme: Jeg nyder bigtime når jeg kan rydde op i mit rodede klædeskab – i stedet for at bare holde orden i det, så jeg slipper for at tage den store omgang.
  Og jeg tror at det med vægten er lidt det samme. Jeg “får mere ud af” af at der er noget jeg skal fikse, end at jeg skal holde noget ved lige. Ikke sådan at forstå at der er en bonus i det for mig ift. til vægten (åbenlyst) men jeg er skruet sådan sammen at jeg ubevist hmm… spænder lidt ben for mig selv, kan man måske formulere det, så jeg kan at køre endnu et projekt.
  Måske har du samme benspænd, eller noget der minder om det.:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Buurgaard-Jepsen

  Jeg har det præcis som dig – og det uanset hvad jeg vejer! Alt eller intet tankegangen er absolut et tjek værd! Er du enten til nupo eller 6 romkugler? Måske 3 romkugler og indimellem en nupo?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Buurgaard-Jepsen

  Jeg har det præcis som dig – og det uanset hvad jeg vejer! Alt eller intet tankegangen er absolut et tjek værd! Er du enten til nupo

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mændene på min topliste - Maise Rygaard