https://www.facebook.com/maiserygaard/Kan man se jeg har grædt ? – Maise Rygaard
Hulu bulu - Maise hvor er du henne ?

Kan man se jeg har grædt ?

6fef83c9-b303-408d-9dcd-1e9ee3581f34

Bogen ligger foran mig igen, efter Pernille sendte den, lånte jeg den straks til en der gerne ville læse den. En kvinde jeg har kendt forholdvis kort tid, men alligevel er kommet langt ind under huden på mig, på rekordt tid.

Min nærmeste veninde gennem mange år sidder på gulvtæppet, tæt på mig. Hun kigger på den store buket liljer ” Er de fra Jacob ? ” spørger hun. “Det kunne de sagtens have været, men jeg har købt dem selv “svare jeg.  Betragter hende, hun er så stærk og en ægte klippe.

Tænker på mit nyeste bekendtskab og læser de første 30 sider i bogen igen. Trods jeg ikke er vokset op i en misbrugsfamilie, genkender jeg alligevel mange af de skrevne ord.

F.eks hvordan smerte dulmes med krumspring, flugt, mere arbejde, mere sex, flere oplevelser, bruge flere penge, mere, mere, videre, videre, væk, flugt, forsvindelse ud i qvik fiks og akut smertelindring.

Hvordan kærlighed kan være umådelig svært, ja der er mange genkendeligheder for mig. Elsker styrken i skriveformen. Ord der kan mærkes hele vejen ind.

Som Pernille så rigtigt skriver er det intet så fint som når ens følelser bliver mødt af nogle der forstår dig. Den oplevelser jeg har haft utallige gange i mit nyeste bekendtskab, tænk at møde et menneske der lod sine slør falde, hun har fra dag 1 stået foran mig i 100 % ren sårbarhed og med en følsomhed så særlig, dyb og  intens. Hun er ikke bange. Hun er hudløs ærlig. Hun kan formulere sig helt eventyrligt. Hun er dygtig til sit job. En fantastisk mor. Hun kommer fra nogenlunde samme opvækst som Pernille Rahbek, forfatter til bogen ” kan man se jeg har grædt”. Disse to damer er virkelig særlige og mens jeg læser videre tænker jeg at menneskelige store kriser kan spænde så voldsomt ben, igennem hele livet, men jeg ser også at de tilføre meget unikt med sig.

Den kontakt jeg har haft med Pernille var først færd også et spadestik dybere end alle andre online samtaler jeg nogensinde har haft. Som om der er en særlig adgang til følelsescentret og der rammers ind i noget vigtigt, noget med substans og noget der er relevant. Man skal ikke have kendt dem i flere år, før du får lov at se hvem de er. Det beundre jeg helt vildt !

4a3f322f-ad25-4dde-8eda-259b45aa6bdf

Jeg er helt sikkert et sted i mit liv hvor jeg lægger meget mærke til mennesker. Mennesker der er i kontakt med deres egen indre verden og tør dele ud. Mennesker der er sande og ærlige. Mennekser der har smidt masken og ikke lever som marionetdukker med semi pænt smil på og hvor alt og alle holdes i udstrakt arm fra livet.

Hverdags ligegyldigheder, overflade og usagte sager …nej tak.

Jeg anbefaler virkelig at læse Pernille Rahbek’s bog “kan man se jeg har grædt”  – en fortælling om at vokse op i en pæn alkoholikerfamilie.

4ba7a14a-3348-4af7-b538-aa4b763080a1

Tak fordi du læste med.

Pas godt på dem du elsker, del dig selv, luk op og vær ikke bange for at vise verden at mennekser ER alle følelser. Du får så meget mere igen når du giver dig hen i livet som vågen, modig, ærlig og bevist.

Et kærligt lørdags los herfra

96e255de-70ca-4c9e-bf6d-2928271fdf41

 

Maise

 

 

 

2 kommentarer

 • Rebekka

  Hvad med ham mr right, Det ikke meget man ser eller hører til ham mere men godt skrevet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maise Rygaard

   Tak Rebekka 🙂 Mr. Snack har det godt og har hele tiden ønsket at holde os privat. Så det respektere jeg i størst muligt omfang 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hulu bulu - Maise hvor er du henne ?