https://www.facebook.com/maiserygaard/Hamburg – anbefalinger – Maise Rygaard
Bevæget !

Hamburg – anbefalinger

3 timer og 57 min siger GPS’en, længere tager ikke at starte bilen og ramme Hamburg. Tysklands næststørste by efter Berlin. Efter at have været i Berlin i november 2017  (læs indlæg her ) kan jeg bare med det samme slå fast at Hamburg indtog 1 pladsen efter få timer.

Magen til fin by, ren, super intressant med de mange forskelligartede kvarterer og ikke uoverskulig stor. Jeg føler at have fået et godt indtryk på en forlænget weekend. At solen skinnede hver dag har absolut også sat sit præg, da alle parker og søer gør sig ekstra godt i solskin 🙂

Her kommer en lille mini guide med anbefalinger på de steder vi oplevede.

Hotel:

Der er et utal af muligheder. Valget stod for os mellem East- Hamborg 4 stjerner, Empire Riverside Hotel 4 stjerner eller Park Hyatt 5 stjerner. Vi endte på Park Hyatt fordi vi fandt et mega godt tilbud på Secret Escapes på deres luksus lejlighed i 2 etager. Jeg kan ikke sige andet end hotellet levede fuldkommen op til hver en stjerne. Med “valet parking” og en værtinde der fulgte os hele vejen op i lejligheden på øverste etage. Lad os bare tale om det, for sengen er HELT igennem afgørende når det er kæresteweekend det handler om, og hvem gider opholde sig i en dobbeltseng der skiller på midten ? Glemmer aldrig Ystad Saltsjö hvor to sammensatte senge gled fra hinanden ved den mindste bevægelse. Nej nej nej det går da ikke. Hotelsex skal være i orden. Alt på Hyatt park var top top lækkert, lige fra den 2 meter store seng til de to badeværelser, walk in closet for ikke at nævne morgenmaden der blev lavet på bestilling. De mest vidunderlige omeletter, pandekager og frisklavet kaffe lige som man kunne ønske sig det.

Spa’en var også et hit, tog mig selv i at tænke hvor meget jeg sætter pris på at bade i en kabine uden hår i risten.Vi benyttede os af spaen sent om aftenen og det er altid et godt tip, hvis man vil have det for sig selv.

 

Middag og cocktails:

Vi besøgte efter anbefaling Otto’s Burger som er et hipt burgersted, ikke verdens største serveriger men super god stemning og fine velsmagende burgers. Mr. Snack blev ikke mæt af en’, så er man en voksen mand skal man muligvis bestille 2. Rigtig fine priser. Mange steder i Hamburg serveres der kun bio sodavand Fitz Kola, og det kan jeg ikke anbefale, mm man kan lide solvarm Cola uden sprød brus. Den er muligvis sundere, mennnnnn …

 

 

Den bedste middag fik vi ubetinget på East- Hamburg. Helt overdrevet lækker mad, stjerne betjening og smuk location.

Senere drak vi drinks på 20’up, cocktailbar på toppen af Riversite hotellet. Også kanon lækkert og møg fin udsigt.

Vi nåede aldrig at spise på “Die Bank” som virkelig mange pegede på, men vi gik forbi og tog et billede 🙂

Shopping:

Der findes alt hvad du kan forestille dig. Vi boede 10 meget fra Zara og så er alt jo godt. Hamburg kan tilbyde alt indenfor dyre modehuse til kæde butikker. 40 min uden for Hamborg ligger der et outlet ” McArthurGlen Desiger Outlet” i Neumünster. Lækkert område med mange butikker. Har man fornylig været i USA så fremstår det dog ikke så imponerende hverken på pris eller udvalg. Jeg fik købt lidt gaver men fandt ikke noget til mig selv.

Oplev:

Alt … Vi gik og gik og gik og kom forbi så mange fine steder. Vil anbefale en tur i den japanske have  ( planten un blomen ) hvor der var helt utrolig fint. Vi lå på græsset og kyssede i solen og så kan man jo ikke ønske sig mere. En meget romantisk by, ellers er det bare mig der forsat er død forelsket <3

Hamburg er spækket med  floder og søer, så det er helt oplagt både at gå, cykle, løbe, sejle eller tage en bus rundt.

OG !!! så er der jo også det uundgåelige område ved red light district ” Reeperbahn”, og det skal jo nok opleves. Dog kommer min snerpede dragør dame op i mig når vi står i en gade og der hænger en prostitueret ud af et vindue på et horehus og skriger af lungers fulde kraft at min mand er “gejl” !! Oversættes ” gejl” på nettet er det dødlækker/liderlig, og hun har da i sanheden ret….mennn så blev jeg alligevel lidt småstram i masken. Dog ikke mere end der blev handlet i en af kvartetes voksenbutikker og vi trak lidt væk til noget mere civiliseret. Taxachaufføren spurgte efter hvad vi var på udkig efter i området ? ” cocktails” var mit indlysende svar hvortil han grinede og svarede at så var jeg det helt forkerte sted.. ha ha det tror jeg på.

Dog fandt vi cocktails nogle 100 meter fra “dame kvarteret”.

Helt igennem en vanvittig dejlig tur og alt i alt kan jeg bare sige at første gang muligheden byder sig, så vil jeg gerne tilbage til Hamburg og se mere.

Maise

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bevæget !