Chokolademousse til jul og nytår- Baileys

Reklame/
Hej venner
Jeg havde fornøjelsen af at være i køkkenet med min datter der elsker at bage, da vi online sammen med Frederikke Wærens og Baileys, fik produceret de lækreste chokolademousse med Baileys salted caramel og karamelpopkorn.
Jeg lovede jer opskriften på IG, og den kommer her 🙂
(ca. 6 portioner)
DET SKAL DU BRUGE
Chokolademousse
50 ml Baileys Salted Caramel
250 g god mørk chokolade
8 past. æggeblommer
1 dl flormelis
5 dl piskefløde
Karamelpopcorn
2 spsk. Baileys Salted Caramel
1 dl sukker
20 g smør, koldt og skåret i tern
1 lille tsk. natron
50 g poppede popcorn
Derudover
2 dl piskefløde
Evt. guldstøv
SÅDAN GØR DU
-
ChokolademousseSmelt chokoladen i en skål over vandbad, den må ikke blive for varm. Pisk æggeblommer ogflormelis til en lys og luftig æggesnaps. Hæld chokoladen i æggesnapsen i en tynd stråle,imens der piskes ved lav hastighed. Tilsæt din Baileys Salted Caramel. Pisk herefter fløden tilen let skum i en anden skål, og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen.Fordel chokolademoussen i portionsglas, og stil på køl i cirka 2 timer eller 1 time i fryseren.KaramelpopcornSmelt sukkeret i en tykbundet gryde. Rør i gryden undervejs med en træske, så sukkeret ikkebrænder på. Når alt sukkeret er smeltet og er blevet til en gylden karamel, tilsætter dusmørret lidt ad gangen og rører rundt, til det er smeltet. Tag gryden af varmen, tilsæt BaileysSalted Caramel og rør rundt. Tilsæt herefter natron, imens du rører i gryden. Vendpopcornene hurtigt ned i karamellen, og hæld dem ud på et stykke bagepapir. Ladpopcornene køle af, og hak eller bræk dem fra hinanden.Lige inden servering pynter du dine glas med chokolademousse med flødeskum,karamelpopcorn og eventuelt et drys guldstøv.Velbekomme!Redskaber:Røreskål (en af dem skal kunne tåle varme, så den kan smelte chokolade over vandbad)ElpiskerDejskraberLille grydeDejskraberTræskeMålebægerKøkkenvægtBagepapirGlas til servering
En oplagt lækkert voksendessert 🙂
Maise
Ingen kommentarer endnu