https://www.facebook.com/maiserygaard/Chokolademousse til jul og nytår- Baileys – Maise Rygaard
Arbejdsglæde - før - under og efter Corona

Chokolademousse til jul og nytår- Baileys

Reklame/
Hej venner
Jeg havde fornøjelsen af at være i køkkenet med min datter der elsker at bage, da vi online sammen med Frederikke Wærens og Baileys, fik produceret de lækreste chokolademousse med Baileys salted caramel og karamelpopkorn.
Jeg lovede jer opskriften på IG, og den kommer her 🙂
(ca. 6 portioner)
DET SKAL DU BRUGE
Chokolademousse
50 ml Baileys Salted Caramel
250 g god mørk chokolade
8 past. æggeblommer
1 dl flormelis
5 dl piskefløde
Karamelpopcorn
2 spsk. Baileys Salted Caramel
1 dl sukker
20 g smør, koldt og skåret i tern
1 lille tsk. natron
50 g poppede popcorn
Derudover
2 dl piskefløde
Evt. guldstøv
SÅDAN GØR DU
  • Chokolademousse
    Smelt chokoladen i en skål over vandbad, den må ikke blive for varm. Pisk æggeblommer og
    flormelis til en lys og luftig æggesnaps. Hæld chokoladen i æggesnapsen i en tynd stråle,
    imens der piskes ved lav hastighed. Tilsæt din Baileys Salted Caramel. Pisk herefter fløden til
    en let skum i en anden skål, og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen.
    Fordel chokolademoussen i portionsglas, og stil på køl i cirka 2 timer eller 1 time i fryseren.
    Karamelpopcorn
    Smelt sukkeret i en tykbundet gryde. Rør i gryden undervejs med en træske, så sukkeret ikke
    brænder på. Når alt sukkeret er smeltet og er blevet til en gylden karamel, tilsætter du
    smørret lidt ad gangen og rører rundt, til det er smeltet. Tag gryden af varmen, tilsæt Baileys
    Salted Caramel og rør rundt. Tilsæt herefter natron, imens du rører i gryden. Vend
    popcornene hurtigt ned i karamellen, og hæld dem ud på et stykke bagepapir. Lad
    popcornene køle af, og hak eller bræk dem fra hinanden.
    Lige inden servering pynter du dine glas med chokolademousse med flødeskum,
    karamelpopcorn og eventuelt et drys guldstøv.
    Velbekomme!
     
    Redskaber:
    Røreskål (en af dem skal kunne tåle varme, så den kan smelte chokolade over vandbad)
    Elpisker
    Dejskraber
    Lille gryde
    Dejskraber
    Træske
    Målebæger
    Køkkenvægt
    Bagepapir
    Glas til servering

    En oplagt lækkert voksendessert 🙂

Maise

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Arbejdsglæde - før - under og efter Corona